BAŞARILARLA DOLU BİR GEÇMİŞ

BAŞARILARLA DOLU BİR GEÇMİŞ

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Av. Ertan Kara, İmam Hatip okulları açma konusunda çok mücadele verdiği söyledi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı Av. Ertan Kara, İmam Hatip okullarının açılma konusunda çok mücadele verdiği söyleyerek, 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte İmam Hatip okullarının önü açıldı” dedi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı Av. Ertan Kara, aday adaylığı süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 21 yıldır Antalya'da avukatlık yaptığını ifade eden Kara, Antalya İmam Hatip Mezunları Derneği'nin de başkanlığını yaptığını söyledi.

2002 yılından bu yana İmam Hatip okullarının açılması konusunda mücadele ettiğini belirten Kara, Partide il hukukçuluğu, il eğitmenliği, ilçe seçim kurulu üyeliği yapıyorum. Hem parti, hem de STK'larla iç içe yaşadık. Antalya'da 25 tane sivil toplum örgütü var.

Dünyanın neresinde bir zulüm varsa, bu konuyla ilgili halkı bilgilendirme çalışmalarında sivil toplum örgütleriyle beraber çalışıyoruz.

Toplum dinamiklerini, Türk milletini millet yapan değerlerin ayakta tutulmasıyla ilgili tüm faaliyetlerde olmaya çalışıyoruz. Samimi bir şekilde halkın dertlerini dinlemeye çalışıyorum. Aynı zamanda Eğitim Bir Sen Antalya Şube avukatı olarak hizmet veriyorum” diye konuştu.

‘Kız kardeşlerim okuyamadı'

Milli Görüş kökenli bir insan olduğunun altını çizen Kara, Ak Parti'nin kuruluş aşamasından itibaren her kademesinde yer aldığını söyledi. Ak Parti'nin Türkiye ve dünya politikasında yapmış olduğu hamlelerin doğru olduğunu dile getiren Kara, Ak Parti'nin milli iradeye vurulan prangaların kaldırılması ve herkesin kendini özgürce ifade edebildiği bir parti olduğunu düşünüyorum.

Benim iki kız kardeşim de başörtüsü yüzünden okuyamadı ve üniversiteyi terk etmek zorunda kaldı. 35 yaşında bu hükümetin çıkartmış olduğu af yasasıyla ilkokul öğretmenliğini bitirdi. Şimdi de 37 yaşında öğretmen olarak bu devlete hizmet vermeye çalışıyor. Eşitlik ve adalet ilkesi çerçevesinde politika yürüttüğünden dolayı Ak Parti diyorum” dedi.

‘Silahlı eyleme karşıyız'

Hiç kimseyi açık veya kapalı diye dışlamadığını vurgulayan Kara, herkes iradesinde hür olduğunu belirtti. Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Ahmet Davutoğlu'nun bu politikalar çerçevesinde politika yaptığını ve insanların önünü açtığı için Ak Parti'yi tercih ettiğini söyledi.

Kara, "Ak Parti özgürlükleri daraltmıyor. Toplumsal anlamda baktığımız zaman, Avrupa standartlarında içkisini de içebiliyor, diskoya da gidebiliyor, denize de girebiliyor. Ben reel Türkiye'de böyle bir yasağın olmadığını görüyorum. Bireysel olarak bazı söylemler sert gelebilir.

Halka uzanma noktasında Alevi kesimi ve Kürt realitesi yıllardır inkar edildi. Şu anda Kürt kardeşlerimizin bir kimlik sorunu yok. Herkes dilini de inancını da yaşamını da rahatlıkla söyleyebiliyor. Biz sadece silahlı eylemlere karşıyız. Bu anlamda Ak Parti'nin uygulamış olduğu politikaların Türkiye ve insanlık realitesine uygun olduğunu hissediyorum” dedi.

‘Akdeniz Bölgesi'nde birinciyiz'

İmam Hatip okullarının açılması konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte çalıştığını belirten Kara, Akdeniz Bölgesi'nde İmam Hatip okulu açma noktasında birinci, Türkiye genelinde ise 7'inci sırada olduğunun altını çizdi. 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte İmam Hatip okullarının önünün açıldığını ifade eden Kara, Ben o zamanlar İmam Hatip okullarının önündeki engelleri kaldırın diye çok söyledim. Bizim tüm temellerimiz yerine geldi.

Bu zamana kadar ki Cumhuriyet rejimine baktığımız zaman, hep muhafazakar kesime göre daraltmalar yapılmış. Diğer kesimin önüne hiçbir engel konulduğunu görmedim. Zengin kesimin çocukları daha rahat okuyabiliyordu, köylü çocukları istenilen ortamlara ulaşamıyorlardı” diye konuştu.

Herkesin İmam Hatip okullarının fazla yapılmaya başladığını söylediğini dile getiren Kara, okul oranın ortalama yüzde 10 civarında olduğunu söyledi. Kara, Topluma baktığımız zaman kimlik ve kişilik noktasındaki kaymaları görüyoruz. Artık sanal bir kültür oluştu. Çocuklarımızın anlayışı, felsefesi ve yaşam tarzları değişti. Bozulmuşluk her iki kesimde de var” dedi.

‘STK'larla çalışıyorum'

Ak Parti'nin tüm süreçlerinde çalıştığını; fakat hiç milletvekilliğini düşünmediğini belirten Kara, kendisine tabandan gelen destekten dolayı aday adaylığına başvurduğunu belirtti. Kara, Ben hem partinin hem de sivil toplum örgütlerinin içerisindeyim.

Milletvekili olmadığım taktirde yine toplumun içinde olacağım. Ben milletvekilliğine farklı bir pozisyonda bakmıyorum. Ben en az senede bir defa sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek, toplumun Antalya genelinde sorunlarının çözümü noktasında neler yapacağımızı paylaşarak, bunu yukarıya taşımaya çalışıyoruz” dedi.

1999 yılından itibaren turizm şirketlerinin de avukatlığını yaptığını kaydeden Kara, Türkiye'deki her şey dahil paketlerinin bir an önce sonlandırılması gerektiğini belirtti. Tur operatörlerinin tüm Antalya geneline daha çok yaygınlaşması gerektiğine dikkat çeken Kara, Antalya'ya son 2-3 yıldır Rus turistlerin geldiğini, Almanların ikinci plana düştüğünü söyledi.

Hem Avrupa'da, hem de Rusya'daki olan krizin derinleşmesi neticesinde bu yıl turizmin geriye ket vuracağını düşündüğünü belirten Kara, sözlerine şöyle devam etti: Bu tedbirlerle turizm acentelerle bire bir görüşerek, Avrupa'daki tur acenteleriyle bu anlamda çalışmalar yapılması gerekiyor.

Tarım konusunda da Rusya'ya yapılan ihracatla ilgili çalışmaların iyi bir şekilde yapılması gerekiyor. Bunların hepsi güvenlik ve huzurlu bir ortamla olacak çalışmalardır. Türkiye'deki istikrarın devam ettiği taktirde, tarım da, turizm de gelişecektir.

Antalya'daki tramvayın bir an önce hayata geçmesi, Batı-Doğu arasındaki bağlantı yollarının bir an önce açılması, hızlı trenin Konya'ya birleştirilmesi, Eskişehir etabının bir an öne bitirilmesi ve sanayi sektörünün biraz daha geliştirilmesi için çalışmalarımız olacak”

Haber: Ceren KAYA



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL