Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Yüzyılının Kahramanları Programı’na Katıldı

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Yüzyılının Kahramanları Programı’na Katıldı

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Yüzyılının Kahramanları Programı’na Katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş: “Türkiye’mizi bir kere daha vatan kıldığımız gecenin adıdır 15 Temmuz. Aziz milletimizin bütün farklılıkları geride bırakarak 'tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet' olduğumuzu ispat ettiği gecedir” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının katılımıyla Milli Kütüphane Konferans ve Sergi Salonu'nda “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” programı düzenlendi.

Program 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başladı. Ardından 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için dua edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerinin bu yıl Türkiye Yüzyılının Kahramanları sloganıyla düzenlendiğini belirten Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, “Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüzce düzenlenen bu özel programda sizlerle bir arada olmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

"Tüm Dünyanın Gözlerini Kamaştırdık"

15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milletimi meydanlara davet ediyorum” çağrısıyla milletin gözünü kırpmadan hainlerin kullandığı tanklara, uçaklara, mermilere göğsünü siper ettiğini anımsatan Göktaş, “Dünyada bir benzeri daha olmayan muhteşem destan şehitlerimizin kanıyla yazıldı. O gece, şan ve şerefle dolu binlerce yıllık tarihimiz boyunca zulme ve esarete asla boyun eğmeyen asil Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük iradesini bir kere daha göstererek, tüm dünyanın gözlerini kamaştırdık” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz Diriliş Ruhu İçimizde Yaşamaya Devam Edecek”

Bakan Göktaş, “Allah’a şükürler olsun ki bayrağımızı yere indirtmedik, Sayın Cumhurbaşkanımızı mahcup etmedik, vatanımızı böldürtmedik, milli iradeye sahip çıktık. Bundan böyle de 15 Temmuz diriliş ruhu içimizde, ruhumuzda, benliğimizde yaşamaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz Türkiye’mizi Bir Kere Daha Vatan Kıldığımız Gecenin Adıdır”

Konuşmasının devamında 15 Temmuz şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına seslenen Bakan Göktaş, “Sizler 15 Temmuz’un en yakın şahitlerisiniz. 15 Temmuz, şehit ve gazilerimizin kanıyla, canıyla bu ülkeyi, Cumhuriyeti, demokrasiyi, milli birlik ve beraberliğimizi koruduğu bir destan gecesidir. Türkiye’mizi bir kere daha vatan kıldığımız gecenin adıdır 15 Temmuz. Aziz milletimizin bütün farklılıkları geride bırakarak “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet” olduğumuzu ispat ettiği gecedir” sözlerine yer verdi.

“O Resimler, O Mektuplar, O Şiirler Bize Daima 15 Temmuz'u Hatırlatacak”

Göktaş, o gece, şan ve şerefle dolu binlerce yıllık tarih boyunca zulme ve esarete asla boyun eğmeyen asil Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük iradesini bir kere daha göstererek tüm dünyanın gözlerini kamaştırdığını belirtti.

Program kapsamında açılışı gerçekleştirilecek sergide, kurumlarda misafir edilen gençler, kadınlar, yaşlılar ve bakanlık personelinin yazdığı mektuplar, şiirler ve resimler bulunduğunu anlatan Göktaş, “O resimler, o mektuplar, o şiirler bize daima 15 Temmuz'u hatırlatacak. İhaneti ve kahramanlığı hatırlatacak. 15 Temmuz gecesini, o ihanet gecesini, o kahramanlık destanını böyle güzel ve etkileyici bir şekilde sergiledikleri için tüm kardeşlerimi kutluyorum” dedi.

Programın ardından Bakan Göktaş Türkiye Yüzyılının Kahramanları Programı anısına hazırlanan 15 Temmuz Anı Defterini imzaladı.

Bakan Göktaş, konuşmasının ardından, kurumlarda misafir edilen gençler, kadınlar, yaşlılar ve bakanlık personelinin yazdığı mektuplar, şiirler ve resimlerin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirdi. Sergiyi gezen Göktaş, şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarıyla sohbet etti.


Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL