Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş 5. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’nin Açılışına Katıldı

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş  5. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’nin Açılışına Katıldı

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş 5. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’nin Açılışına Katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş,  Bakanlık olarak kadınların üretkenliklerinin her zaman yanında olduklarını belirterek, “Bildiğiniz gibi kadın kooperatiflerini destekliyoruz. Türkiye'nin her şehrinde kadın kooperatiflerinin kurulmasına da öncülük ediyoruz. Kadın emeğine bu şekilde destek veriyoruz ve dikkati çekiyoruz. Ev içi emeğin ekonomik bir değer kazanmasına imkan sağlıyoruz. Yerel lezzetler kadınlar emeğiyle küresel kazançlara dönüşüyor” dedi.

Bakan Göktaş,  bir dizi ziyaretler ve açılışlar yapmak için gittiği Afyonkarahisar'da ilk olarak Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'i ziyaret etti. Burada şehirde yapılan çalışmalara dair brifing alan Bakan Göktaş, ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesini ziyaret ederek, şube başkanı İsmail Kumartaşlı ile bir süre görüştü.

Daha sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binası temel atma törenine katılan Bakan Göktaş, Afyonkarahisar'ın tarihi boyunca birçok anlamda medeniyetlerin kavşak noktası olduğunu belirtti.

Afyonkarahisar'ın ticaret yolunun da kesiştiği bir şehir olduğunu dile getiren Bakan Göktaş, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda pek çok alimin yolu da Afyonkarahisar'dan geçmiştir. Bugün bu misyon üniversitede devam ediyor. Eğitime ve gençlerimize yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Bugün burada çok kıymetli bir tesisin temellerini atmak üzere bir aradayız. Bakanlığa da çok kıymetli katkılar sunan, geçtiğimiz ay Emirdağ ilçesinde Çocuk Evi Sitesi'ne de desteği olan Özcan ve Başak Halaç ile tekrar bir ay sonra bir araya geldiğimiz için çok mutluyum. İnşallah kısa sürede tamamlanıp hizmete girecek bu bina, öğrencilere ve hocalara modern ve verimli bir eğitim ortamı sunacaktır. Yapımına destek olan herkese teşekkür ederim."

Temel atma töreninin ardından Burmalı Mahallesi'ndeki Kadın Kültür Evleri Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Göktaş, daha sonra AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığına geçerek, İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve partililerle bir araya geldi.

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak son 21 yılda yepyeni hizmetlere imza attık”

Bakan Göktaş, parti binasında düzenlenen "2023 Şehir Buluşmaları" programında, Afyonkarahisar'da bulunmaktan onur ve gurur duyduğunu söyledi.

Bu toprakların evladı olduğunu dile getiren Göktaş, şöyle konuştu:

"Yıllar sonra dedemin göç ettiği Belçika'dan tekrar bu memlekete gelip, bu bölgelerde hizmet etmek benim için ayrıca gurur verici. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21 yıldır durmadan, yorulmadan aziz milletimize hizmet ediyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak son 21 yılda yepyeni hizmetlere imza attık. Afyonkarahisar'da 6 sosyal hizmet merkezimiz var. Aile Sosyal Destek Programı kapsamında 40 meslek elemanı ile 2017-2023 yıllarında 40 bine yakın haneye ziyaret gerçekleştirdik. İlimizde 13 çocuk evinde 68 çocuk var. Çocuk evleri sitemizde ise 31 çocuk hizmet alıyor. Çocuklarımız için 2012 yılından bugüne kadar 115 milyon liraya yakın harcama gerçekleştirdik."

Bakan Göktaş, koruyucu aile yanında olan 148 çocuğun bakımını 115 ailenin üstlendiğini vurguladı.

Son 11 yılda koruyucu aile yanında olan çocuklara 34 milyon lira harcama yapıldığını aktaran Bakan Göktaş, şunları kaydetti:

"2012 yılından bugüne kadar çocuklarımıza 110 milyon lira tahsis ettik. Kadın konukevinde 12 yılda, 4 bin 321 kadın ve 2 bin 422 çocuk olmak üzere 7 bine yakın kişiye hizmet sunduk. 4 huzurevi ile yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezinde 245 hizmet alan yaşlı vatandaşımız mevcut. Evde bakım yardımından ise 5 bine yakın vatandaşımız yararlanıyor. İlimizde 226 şehidimiz ile 385 gazimiz bulunmaktadır. ​​​​​​​280 şehit yakını, gazi ve gazi yakını, vazife malulü ve vazife malulü yakını, kamu kurumlarında istihdam edilmiştir. 18 sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımız var. 2003-2023 yılları arasında Afyonkarahisar'a 4 milyar lira sosyal yardım kaynağı aktarılmıştır. Sadece 2023 Ocak-Ağustos döneminde 7 binden fazla yaşlımıza 116 milyon lira, 6 bine yakın engelli ve engelli yakınımıza 82 milyon lira yardım da bulunulmuştur. Türkiye Aile Destek Programı çok rağbet gördü. Bu program kapsamında Ocak-Ağustos ayları arasında 40 bin hanemize 313 milyon lira aktardık.​​​​​​​"

Göktaş, Afyonkarahisar'da 79,6 milyon liralık yatırım projesinden 45 milyon liralık yatırım çalışmasının devam ettiğini bildirdi.

Afyonkarahisar'da Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Dinar'da Sosyal Hizmet Merkezi etüt-proje çalışmalarının devam ettiğini anlatan Bakan Göktaş, kente yakın zamanda yeni bir huzurevi kazandıracaklarını bildirdi.

“Tüm çocuklarımızın kreş hizmetlerinden eşit olarak yararlanabilmesinin sağlanması bizler için oldukça önemli”

Buradaki programının ardından Göktaş, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılan Devlet Hastanesi bahçesi içindeki anaokulunun açılışına katıldı. Bakan Göktaş, açılışta, erken çocukluk döneminin bir çocuğun gelişiminin başlangıç noktası olduğunu anımsattı.

Bakanlık olarak çocukların erken çocukluk döneminde akademik, sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal başarılarını desteklemeye yönelik tüm mekanizmaları harekete geçirmeye çalıştıklarına dikkati çeken Göktaş, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda bakanlığımıza bağlı 2 bin 200 çocuk kulübü ve gündüzlü bakımeviyle 74 bin çocuğumuzu sağlıklı ve güçlü bireyler olma süreçlerinde destekliyoruz. Tüm çocuklarımızın kreş hizmetlerinden eşit olarak yararlanabilmesinin sağlanması bizler için oldukça önemli. Dolayısıyla bugün yapılan bu açılış hem çocuklarımız hem velilerimiz için çok önemli bir ihtiyacı karşılamış bulunmakta. Mahalle tipi kreşler de oldukça kıymetli. Bakanlık olarak bunu yaygınlaştırmayı çok önemsiyoruz. Çocuklarımızın fırsat eşitliğinden tam olarak faydalanabilmesi için çocuk kulübü, kreş ve gündüz bakımevlerimizin kapasitelerinin yüzde 3'ü, il müdürlüklerimizce ücretsiz yararlanması uygun olarak değerlendirilen çocuklarımız için kullanılmaktadır. Ücretsiz bakım hizmetinden 2 bin 700 çocuğumuz yararlanmaktadır."

Afyonkarahisar Belediyesi kreşinin çocuklara ve kente hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Bakan Göktaş, "İnşallah bu güzel binadan, kampüsten ülkemize hizmet edecek nice güzel çocuklarımız yetişir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından anaokulunun açılışını gerçekleştiren Bakan Göktaş, daha sonra okulu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

“Yerel lezzetler kadınlar emeğiyle küresel kazançlara dönüşüyor”

Afyonkarahisar temasları kapsamında Motor Sporları Merkezi'ndeki 5. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’nin açılışına katılan ve burada konuşma gerçekleştiren Bakan  Göktaş, ülkenin her köşesinin farklı zenginlikleri ve lezzetlerini Gastronomi Festivali'nde bulduklarını söyledi.

Geçen yıl bu festivalin açılışını sosyal medyadan takip ettiğini dile getiren Bakan Göktaş, "Dedim ki 'Keşke biz de Cezayir'de Afyonkarahisar lezzetlerini tanıtsaydık. Bir iftar programını online bir şekilde yayınladılar ve ben de orada Emirdağ güveci yaptım. Bugün de başkanım dedi ki 'Afyonkarahisar'a geleceğim ne getireyim'. 'Çekilmiş haşhaş getirirsen çok güzel olur.' dedim. Afyonkarahisar'ın haşhaşıyla, sucuğuyla, lokumuyla bin bir güzelliği var. Gönül güzelliği var, güzel insanları var." dedi.

Afyonkarahisar'ın 2019 yılında UNESCO tarafından gastronomi şehri olarak tescillendiğini dile getiren Göktaş şöyle konuştu:

"Böylelikle Afyonkarahisar 41 tescilli ürünüyle, milli kültürümüzün tanıtılmasında çok çok önemli bir rol oynuyor. Bizler tabii bu başarısı, Anadolu kültürünün aslında etki alanının genişlemesine önemli bir katkı sunmuştur. Afyonkarahisar özellikle kadınları da pek çok şekilde üretkenliğe teşvik etmektedir. Bakanlık olarak biz de kadınların üretkenliklerinin her zaman yanında olduk. Bildiğiniz gibi kadın kooperatiflerini destekliyoruz. Türkiye'nin her şehrinde kadın kooperatiflerinin kurulmasına da öncülük ediyoruz. Kadın emeğine bu şekilde destek veriyoruz ve dikkati çekiyoruz. Ev içi emeğin ekonomik bir değer kazanmasına imkan sağlıyoruz. Yerel lezzetler kadınlar emeğiyle küresel kazançlara dönüşüyor. Unutulmaz lezzetleri dünyaya taşıyan, Afyonkarahisar yemeklerini ve güzelliklerini dünyaya taşıyan festivalin bereketli ve aslında daha sık bir şekilde yapılmasını, dünyanın farklı şehirlerinde de yapılması gerektiğine inanıyorum. Ben de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak ama aynı zamanda hemşehriniz olarak bu konuda üzerime düşeni yapmaya hazırım. İnşallah daha farklı yerlerde kıymetli şeflerimizin bu güzel ürünlerini de yurt dışında tanıtmaya vesile oluruz."

Daha sonra İhsaniye ilçesi Demirli köyünde Frigya Kadın Ürünleri Pazarı açılışına katılan Göktaş, "Kadınların hayal kurduğu ve istedikleri hiçbir şeyin aslında hayal olmadığı ve hayallerini istedikleri zaman gerçekleştirdiğinin bir güzel örneği. Bu 14 dükkan birbirinden güzel, birbirinden nezih ve kadınların gerçekten alın terini, el emeği, göz nuru ürünlerini burada sergilediği ve sattığı bir ortam olmuş. Hakikaten gurur duydum." diye konuştu.

 


Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL