Bakanımız Derya Yanık Haber Global TV’de Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Bakanımız Derya Yanık Haber Global TV’de Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Bakanımız Derya Yanık Haber Global TV’de Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, "Seçmenin kendi geleceğini ve ülkenin geleceğini garantiye alacak kararı vereceğine inanıyorum.14 Mayıs, AK Parti'nin zafer halkasına yenisini ekleyecek" dedi. 

Bakan Yanık, Haber Global Ankara Haber Müdürü Erdinç Özyılmaz'ın sorularını yanıtladı.

Seçimin ilk turda bitmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Bakan Yanık, “ Bunu belirleyecek olan milletimizdir. Devlet Bahçeli ile Osmaniye'den aday olmak Cumhur İttifakı için bir avantajdır. Hedefimiz Osmaniye'de 4-0 yapmak. Sahadaki tepkiler çok iyi, özellikle Kadirli ilçesi bizi tam anlamıyla bağrına bastı” diye konuştu.

Bakan Yanık, “Son düzlüğe girdiğimizde karar verenler de var, sandık başına gittiğinde karar veren seçmenler de olabilir. Anketlerden çok vatandaşla temas etmeyi önemsiyorum” şeklinde konuştu.

Türk seçmeninin ayakları yere basan, gerçekçi bir seçmen olduğunu vurgulayan Bakan Yanık, şunları söyledi:

“Her seçimin kendi dinamikleri ve sonuçları vardır. Seçmenin kendi geleceğini ve ülkenin geleceğini garantiye alacak kararı vereceğine inanıyorum. 14 Mayıs, AK Parti'nin zafer halkasına yenisini ekleyecek. AK Parti iktidarları tüm toplum katmanlarının sosyal güvence altına girmesi için çaba gösterdik. Ev kadınlarımızın da bu noktada bir beklentisi vardı. Bununla ilgili bir çalışmamız vardı. Bireysel olarak emekli olmak için pirim ödeyen ev kadınlarımızın  primlerinin üçte birini biz ödeyeceğiz. Nakdi olarak onlara destek vererek  sosyal güvence halkalarından birini de tamamlamış olacağız.  Aile kurumunu güçlendirmeyi çok önemseyen bir iktidarız. Evliliği başında 150 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemiz 48 ay faizsiz krediyi 6 yılda ödemiş olacaksınız. Gençlerin evlenmesi için ailelerin üzerindeki yükü hafifletmeye çalışıyoruz. Evliliğin ilerleyen yıllarında da çiftlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye'de sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlarımızın yüzde 82'si çalışamayacak durumda olanlar. geriye kalan yüzde 18 içinde çalışabilecek olanları İŞKUR'a yönlendiriyoruz. İki kere İŞKUR'un önerdiği işi kabul etmeyenlerin sosyal yardımlarını kesiyoruz."

1818 çocuk ailesine teslim edildi

Bakan Yanık, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ebeceynini kaybeden refakatsiz çocuklara ilişkin ise, “Depremde refakatsiz 1914 çocuk kayıt altına alınmıştı. 1818'ni ailesine verdik, 22 çocuğun tedavi süreci devam ediyor. Kayıt altına alınan çocuklardan 63'ü ilgili kuruluşlarımızın bakımı altında.  2 çocuğumuzun kimliğini henüz tespit edemedik. 11 çocuğumuz tedavisi devam ederken hayatını kaybetti, 540 çocuğumuzun da deprem sırasında hayatını kaybettiğini tespit ettik” ifadelerini kullandı.


Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL