Bakan Yerlikaya, “Kahramanmaraş’ta 9 Bin 289 Konutun Kurası Çekilecek”

Bakan Yerlikaya, “Kahramanmaraş’ta 9 Bin 289 Konutun Kurası Çekilecek”

Bakan Yerlikaya, “Kahramanmaraş’ta 9 Bin 289 Konutun Kurası Çekilecek”

Asrın felaketinin yıl dönümü dolayısıyla şehre gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Deprem bölgesinde 41 bin deprem konutu ve 5 bin kalıcı köy evi olmak üzere toplam 46 bin konutun kuralarını çekip hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Bugün de Kahramanmaraş’ta 9 bin 289 konutun kurasını çekeceğiz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü dolayısıyla şehre gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile Kapıçam Şehir Mezarlığı’nı ziyaret ederek asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşları kabirleri başında dualarla andı. Vali Mükerrem Ünlüer, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve AK Parti İl Başkan Vekili Cüneyt Doğan’ın da yer aldığı ziyarette, 6 Şubat depremlerinde ahirete irtihal eden vatandaşların yakınlarıyla da bir araya gelen heyet, baş sağlığı dileklerini ileterek acılarını paylaştı.

Arama Kurtarma Ekiplerimiz Seferber Oldu

Mezarlık ziyareti sonrası değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde binlerce canımızı kaybettik. 120 bin metrekarelik alanda 11 şehrimizde köy ve kentlerimiz ağır yıkıma uğradı. 53 bin 537 kardeşimiz ebediyete irtihal etti. Depremin ilk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tüm arama kurtarma ekiplerimiz seferber oldu. Akabinde AFAD tarafından uluslararası acil yardım çağrısını kapsayan 4. seviye ilan edildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bakanlarımız koordinasyonu sağlamak üzere deprem bölgesi şehirlere geldi. 708 mülki idari amirimiz deprem bölgelerine intikal etti. 85 milyon vatandaşımızın kalbi deprem bölgesindeki kardeşlerimizle birlikte attı. 9 saat arayla gerçekleşen depremlerde 38 bin 901 bina yıkılmıştı. Bu binaların tamamında arama kurtarma faaliyetleri yürütüldü” dedi.

Asrın Felaketini Asrın Dayanışmasına Dönüştürdük

Bakan Yerlikaya açıklamalarının devamında, “Depremin etkisi çok büyüktü ve kayıplarımız çok oldu. Ancak bu zorlu süreçte devlet ve millet olarak dimdik ayakta durduk. Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük. Depremin hemen ardından çadır ve konteyner kentler kurduk. Milyonlarca vatandaşımızı yurtlarımızda ağırladık. Geldiğimiz noktada deprem bölgesinde 41 bin deprem konutu ve 5 bin kalıcı köy evi olmak üzere toplam 46 bin konutun kuralarını çekip hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Bugün de Kahramanmaraş’ta 9 bin 289 konutun kurasını çekeceğiz. Hak sahibi kardeşlerimizi sıcak yuvalarına kavuşturmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, aziz milletimize baş sağlığı diliyoruz” cümlelerini kaydetti.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL