ATB KOMİTE TOPLANTISI YAPILDI

ATB KOMİTE TOPLANTISI YAPILDI

Antalya Ticaret Borsası Müşterek Meslek Komitesi Toplantısını gerçekleştirdi.

Antalya Ticaret Borsası Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan´ın katılımıyla yapıldı. Toplantıda komite üyeleri, Antalya´nın 2016 tarım ve ticareti değerlendirirken, komitelerin 2017´de yapacağı çalışma planları gündeme geldi.

HAYVANCILIK SEKTÖRÜ KAZANAMADI

ATB Yönetim Kurulu Üyesi Meclis Hüseyin Simav, 2016´da hayvancılıkta yaşanan sıkıntılara değinirken, maliyetlerin çok yüksek olduğuna işaret etti. Hayvancılık ve süt sektörünün 2017´de 2016´daki gibi geçmemesini dileyen Simav, ?Maliyetleri taşıyamaz hale geldik. Para kazanamayan üretici üretimden uzaklaşıyor.

Yurtdışında da süt fiyatları hemen hemen aynı ama maliyetleri düşük olduğu için kar ediyor, üretim devam ediyor? dedi. Komite toplantısında küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini ön plana çıkaracak çalışmaların yapılması gerektiği belirtilirken, bölgenin Teke yöresi olarak geçtiğine dikkat çekildi. ?Keçi eti kokar? diye bir önyargı bulunduğu belirtilen toplantıda, bu önyargının kırılması gerektiği de vurgulandı.

ATB Başkanı Ali Çandır, bölgeye has ürünlerin üretimine ağırlık verilmesi gerektiğini belirtirken, ?Bu memlekete ?zeytinyağlı yiyemem basma fistan giyemem´ diye türkü yazdılar. YÖREX´te de aynı şeyi yaşıyoruz. Kendimize özgü ürünler varken başkalarının soslarını talep ettik, şimdi kendi ürünlerimizi keşfetme zamanı? diye konuştu.

Çandır, komite üyelerine ATB´nin hayvan borsası çalışmasıyla ilgili de bilgi verdi. Hayvan borsası için şirket kurulmasıyla ilgili Bakanlığa başvurduklarını bildiren Çandır, ?Hayvan borsasının yüzde 30´una sahip olacağız, yüzde 70´i Büyükşehir Belediyesi´nde olacak. Umarım 2017´de Antalya için önem taşıyan hayvan borsası projemiz hayata geçecek? dedi.

ATB Meclis Üyesi Osman Yardımcı da 2016 yılının tarım sektörü için, esnaf için çok sıkıntılı geçtiğini belirterek, ?Umarız 2017 böyle geçmez? dedi.

EN BÜYÜK YARAYI YAŞ MEYVE SEBZE ALDI

Komite üyeleri, 2016 yılının yaş meyve ve sebze sektörü için de çok kötü geçtiğini dile getirdi. ?2014´ten 2016´ya kadar 2013´te yaptığımız ihracatın yüzde 50´sini yaptık? diyen komite üyeleri, Rusya pazarının kaybının sektörü olumsuz etkilediğini vurguladı.

Meclis Üyesi Mustafa Çetin, 2016 yılında en büyük yarayı yaş meyve sebze sektörünün aldığını söylerken, ?Biz böyle bir kriz yaşamadık? dedi. 2015´te Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından başlayan talihsizliğin yaş meyve sebze sektörü için devam ettiğini kaydeden Çetin, ?Uçak krizinden sonra bizim için en iyi

Pazarın Rusya pazarı olduğunu daha iyi anladık. Sektörü rahatlatacak en büyük pazar da Rusya pazarı. 2016 yılını kayıpla bitiriyoruz. Ancak bu konuda sesimizi hiç çıkaramadık. 2017 yılında tarım sektörüyle ilgili daha kötü bir tablonun bizi beklemesinden korkuyoruz. Umarım, 2017 sorunların çözüldüğü bir yıl olur? diye konuştu.

KOMİTELERİMİZ YOL GÖSTERİCİMİZ

ATB Başkanı Ali Çandır, ATB meslek komitesi üyelerine çalışmaları nedeniyle teşekkür ederken, ?Bizler buralara seçilirken sorunlara çözüm bulmak amacıyla geldik. Meslek komitelerinden çıkan kararlar bizler için yol gösterici. Sektörün sıkıntısı ve çözüm önerilerine bulmak için sizin fikirlerinize ihtiyacımız var? dedi.

2016´da Antalya´nın tarım ve ekonomi performansının ülke geneline göre düştüğüne dikkat çeken Çandır, Antalya´nın yeni bir başarı hikayesine ihtiyacı olduğunu vurguladı. Çandır, 2017´de de umutlarımızın yok olmaması için işlerimizi, sektörümüzü, şehrimizin ve ülkenin ekonomisini geliştirmek için daha çok fikir beyan etmeli, sorunları tespit edip birlikte çözüm önerisi üretmeliyiz. Herkes için iyi bir yıl geçirmemizi diliyorum? diye konuştu.

ATB Başkan Yardımcısı, Meslek Komiteleri Koordinatörü Halil Bülbül de yıl boyunca komitelerin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi ve değerlendirmede bulundu. Toplantının sonunda ATB komite üyelerine ekonomik beklenti anketi yapıldı.



SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’da şimdi ikinci etap satışta

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL