ANTALYA YİNE TARİH YAZDI

ANTALYA YİNE TARİH YAZDI

15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında on binlerce Antalyalı demokrasi şölenine ortak oldu.

15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında on binlerce Antalyalı, hain darbe girişiminin yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı´nda demokrasi nöbeti tuttu. Genç yaşlı, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran Antalyalılar 15 Temmuz şehitlerini andı, demokrasi şölenine ortak oldu.

15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Güllük Caddesi Atatürk Devlet Hastanesi önünden Milli Birlik Yürüyüşü ile başladı.

Yürüyüşe, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, 15 Temmuz şehidi Muhammed Oğuz Kılınç´ın babası Zeki Kılınç, STK temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Her adımda artan bir kalabalık, ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleler ile yürüyüş boyunca ?Şehitler ölmez vatan bölünmez? sloganları attı.

15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafları gençler tarafından taşındı. Cumhuriyet Meydanı´nda son bulan yürüyüşün ardından on binler demokrasi nöbeti için bir araya geldi.

ONBİNLER DEMOKRASİ NÖBETİNDE BULUŞTU

Demokrasi nöbetine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Jandarma Alay Komutanı Kıd. Alb. Yusuf Kelleli, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda sivil toplum örgütü, siyasi parti başkan ve yöneticileri katıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara´da şehit düşen Antalyalı polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç ile hukuk fakültesi öğrencisi Yasin Naci Ağarolu´nun yakınları da demokrasi nöbetinde yer aldı.

Şehitler için okunan Kur´an-ı Kerim´in ardından İl Müftüsü Osman Artan tarafından dua edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın İstanbul´da yaptığı konuşmanın led ekranlardan gösterimi sırasında meydanda büyük coşku yaşandı.

SALALAR ZULME KARŞI OKUNDU

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tarihin dilinden düşmeyecek bir destanın yıldönümü olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, "O gece Allah onlara rahmet etsin, 250 şehit verdik. 2 bin 194 gazimiz var.

Allah onlara da sağlıklı uzun ömür versin. Tarihin dilinden düşmeyecek bu büyük destanı bu millet rabbimin yardımıyla, sonra liderimiz, cumhurbaşkanımız, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın cesareti ve milletimizin kahramanlığıyla yazdı. Rabbim o karanlık geceyi bir daha hiçbirimize yaşatmasın" dedi.

O gece Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın cesaretle halka yaptığı çağrı ve 00.13´de okunan salaların çok önemli olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu şöyle devam etti; "Biz salaları hep ölüler için okunur zannederdik. Bu topluma salalar hep ölümleri hatırlatırdı.

İlk defa salalar bu millete dirilişi, ayağa kalkmayı, zulme başkaldırmayı, hainlere haddini bildirmek için okunduğunu gördük. İşte o gece tüm yurtta ezanlarla, salalarla bu millet ayağa kalktı. Önceki darbeler ezanları, salaları susturmak için yapılırdı, bu sefer ezanlar ve salalar darbeyi durdurdu" diye konuştu.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZDİR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de yaptığı konuşmada 15 Temmuz şehitlerini anarak, şöyle konuştu; ?1 sene önce destan yazan bu büyük milleti bir kez daha alnından öpüyorum. Millet için, demokrasi için 15 Temmuz şehitlerimizi anmak için hep birlikte buradayız.

Hepinize teşekkür ediyorum. Kur´an içinde şöyle buyruluyor; ?Müminler içinde Allah´a verdikleri sözde duran nice erler var. Onlardan kimi sözünü yerine getirdi ve şehit oldu. Kimi de şehitliği beklemektedir ve onlar ahitlerini hiçbir şekilde değiştirmediler.´

İşte 15 Temmuz budur. Onlar bir söz üzerine yollara düştüler ve yollarından dönmediler. 15 Temmuz, 15 yaşında şehit düşen Şanlıurfalı Halil İbrahim´dir. 17 yaşında şehit oğlu şehit olan Abdullah Tayyip Olçok´tur.

15 Temmuz Gölbaşı´nda hava saldırısında şehit olan Ahmet Oruç ? Mehmet Oruç ikiz polis kardeşlerdir. Profesör İlhan Varank, Astsubay Ömer Halisdemir, Gazeteci Mustafa Cambaz, Ev Hanımı Ayşe Aykaç, Esnaf Halil Kantarcı, Antalyalı şehitlerimiz Muhammet Oğuz Kılıç, Yasin Ağaroğlu nice öğrenci, esnaf, polis, asker ve kadınlardır 15 Temmuz.?

MİLLETİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN

1 yıl önceki hain darbe girişimi sırasında Cumhuriyet Meydanı´nda bütün siyasi partilere oy vermiş vatandaşlar olduğunu hatırlatan Türel, şunları söyledi; ?Tarihin dilinden düşmez bu destan. Allah şehit ve gazilerimizden ve onların anne babalarından, eşlerinden, çocuklarından razı olsun.

Allah 15 Temmuz akşamı milletine seslenen ?Halkın üzerinde hiçbir güç tanımadım, bundan sonra da tanımayacağım´ diyerek dik duran Sayın Cumhurbaşkanımızdan razı olsun.

Türkiye´de ve Antalya´da 15 Temmuz´da demokrasi nöbetine başlayan milyonlardan, hangi siyasi taraftan olursa olsun işte bugün bu meydanda bütün siyasi parti mensuplarımıza oy vermiş, gönül vermiş kardeşlerimiz var, bu darbeye karşı samimi şekilde karşı duran milletimizden Allah razı olsun.

Antalya´da 15 Temmuz akşamında duruma hakim olan Sayın Valimizden, Emniyet Müdürümüzden ve bu hainlere karşı komutan ve askerlerimizden Allah razı olsun.?

/resimler/2017-7/16/1614303661939.jpg

ACIMIZ TAZE, YARAMIZ DERİN

Darbe teşebbüsünün üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen acıların taze olduğunu belirten Türel, sözlerini şöyle sürdürdü; ?Sivil insanların, kadınların üzerine öldürmek kastıyla ateş açan vatan hainlerini Allah kahhar sıfatı ile kahretsin.

Bu kalleşliği planlayanları, destekleyenleri Allah kahretsin. Tanklarla, helikopterlerle silahsız insanların üzerine ateş eden FETÖ´cü katiller hala inkar etmeye, kendilerini reddetmeye çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız bile ?geç fark ettik, rabbim ve milletim affetsin´ deme büyüklüğünü gösterirken, beyinleri yıkanmış robotlar tövbe bile etmiyorlar.

İnşallah iki cihanda layık oldukları cezaları göreceklerdir. Bizim görevimiz şehit ve gazilerimizin hakları için bu hainler karşısında demir yumruk gibi durmaktır. 15 Temmuz destanı, Malazgirt´in, Çanakkale´nin Sakarya Savaşı´nın, Milli Mücadelenin devamıdır.

Kökü okyanus ötesinde olan bu hainler hala içimizde fitne çıkarmaya, bizi bölmeye, zayıflatmaya uğraşmaktadırlar. Bizi Atatürk üzerinden, bizi Hz. Ali üzerinden her tür meseleyi istismar ederek bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz.?

NÖBETİMİZ SÖZDE DEĞİL ÖZDE OLACAK

?Antalyalılar olarak demokrasi nöbetimiz sözde değil, özde olacaktır? diyen Türel, konuşmasını Arif Nihat Asya´nın Bayrak şiiri ile tamamladı; ?Birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya kalkanlara izin vermeyeceğiz. And olsun ki 15 Temmuz şehitlerini unutmayacağız, unutturmayacağız.

Şehitlerimiz 15 Temmuz´da, şanlı bayrağımızı düşürmediler. Bize emanet ettiler. Bu mücadele kaldığı yerden devam edecek. Bu topraklarda tek kalsak da bu bayrak düşmeyecek. ?Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü, ışık ışık dalga dalga bayrağım, senin destanını okudum, senin destanını yazacağım´.

Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum. Desteğiniz için, birliğiniz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.?

SALALAR YİNE OKUNDU

Konuşmaların ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından Emniyet Müdürlüğü´nün çeşitli birimlerinde görev yapan kadın ve erkek polisler ellerinde karanfillerle sahneye çıktı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Emniyet Müdürlüğü telsizlerinden tüm polislere yapılan "Bayrağa, millete ve devlete karşı tehlike arz edecek her türlü tehdide karşı hiç tereddüt etmeden, bu tür eylemlere karşı müdahale edilecek" şeklindeki anons meydandaki vatandaşlara dinletildi.

Mehter takımının gösterisi ve ilahi dinletisinin ardından saatler 00.13´ü gösterdiğinde Antalya´da ve tüm Türkiye´de salalar verildi. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Tekeli Paşa Camii´nde kılınan sabah namazının ardından sona erdi.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL