ANTALYA HAVALİMANI DEVLET KONUKEVİ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN HİZMETE AÇILDI

ANTALYA HAVALİMANI DEVLET KONUKEVİ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN HİZMETE AÇILDI

ANTALYA HAVALİMANI DEVLET KONUKEVİ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN HİZMETE AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaatı süren terminal binalarının da tamamlanmasıyla birlikte Antalya Havalimanı’nın yıllık yolcu kapasitesinin 35 milyondan 82 milyona yükseleceğini bildirdi.

 

Antalya Havalimanı Devlet Konukevi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Tören Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, açılış töreninde yaptığı konuşmada turizmin, tarımın, tarihin ve üretimin lokomatif şehri Antalya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hükümetimizin yatırımlarıyla Antalya her alanda gelişmeye, kalkınmaya, Akdeniz'in parlayan yıldızı olmaya devam ediyor.” dedi.

 

Erdoğan, son 21 yılda Antalya’nın potansiyelini ortaya çıkarmak için pek çok adım attıklarını belirterek, “Şehrimizin altyapı ve üstyapı eksiklerini gidermek suretiyle Antalya'yı dünyanın göz bebeği haline getirdik. Bugün Antalya denilince akla tarımdan turizme, sanayiden ticarete kadar çok geniş bir alanda başarı çıtasını sürekli yükselten bir şehir geliyor. Bu sene üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Antalya Diplomasi Forumuyla şehrimizi aynı zamanda diplomasinin de kalbinin attığı küresel bir marka haline dönüştürdük.” ifadelerini kullandı.

 

Antalya'nın tüm dünyada daha yakından tanınmasına vesile olan uluslararası etkinliklerin olumlu sonuçlarını gördüklerini belirten Erdoğan, Antalya'nın misafir ettiği turist sayısı önceki yıla oranla yüzde 19 artışla 2023 yılında 16 milyona ulaştığını belirtti.

 

Türkiye’ye gelen her dört turistten birinin Antalya’da ağırlandığını ifade eden Erdoğan,

 “2024 yılı için turizm ve hedefimiz 60 milyon rakamını yakalamaktır. İnşallah bu hedefimizi de gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum. Bununla ilgili hazırlıklarımızı uzun bir süredir zaten yapıyoruz.” dedi.

 

Erdoğan, hava yolu ulaşımında ise şehrin altyapısını hedefleriyle uyumlu seviyeye getirmek için çeşitli yatırımların hayata geçirildiğini belirterek, “Antalya Uluslararası Havalimanı'nın kapasitesini arttırmaya daha modern daha iyi imkanlara sahip bir çehreye kavuşturmaya öncelik verdik. Bu amaçla önceki sene Antalya Havalimanı genişleme projesini başlattık. Bu projeyle devletimize hiçbir mali külfet yüklemeden yaklaşık 927 milyon avroluk yatırımı devreye alıyoruz. Hatta bu projeden devletimiz toplamda 8,5 milyar avroyu bulan kiralama bedeliyle ciddi bir kazanç elde ediyor. Proje iç ve dış hatlar terminallerinin büyütülmesinden devlet konuk evine, VIP ve CIP terminallerinden genel havacılık terminaline uçak hangarları, kargo terminali, katlı otoparktan diğer yapılara kadar pek çok yatırımı ihtiva etmektedir.” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje kapsamında VIP terminali 690 metrekareden 2 bin 2 metrekareye, genel havacılık terminalinin ise 1200 metrekareden 2 bin 800 metrekareye çıkarılarak hizmete açıldığını söyledi.

 

HAVALİMANIMIZIN YOLCU SAYISININ YÜZDE 15 ARTIŞLA 40 MİLYONUN ÜZERİNE ÇIKACAĞINI HESAPLIYORUZ

Erdoğan, gerek VIP gerek Devlet Konukevi CIP olmak üzere hepsinin de gelen misafirler için burada kendileri için bir onur kaynağı olacağını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Bugün ise sıfırdan yapılan 2 bin metrekarelik devlet konuk eviyle 5 bin metrekarelik hizmet binasının açılışını gerçekleştiriyoruz. Camimizin inşaatı devam ediyor. İnşallah Şubat ayı bitmeden onun da açılışı yapılacaktır. İnşaatı süren terminal binaları tamamlandığında havalimanımızın yıllık yolcu kapasitesi 35 milyondan 82 milyona yükselecektir. Antalya Havalimanının 2023 yılında toplam 37 milyondan fazla yolcuya hizmet verdiği dikkate alındığında projenin ne kadar önemli, isabetli ve vizyoner olduğu çok daha iyi anlaşılacaktır. Bu sene havalimanımızın yolcu sayısının yüzde 15 artışla 40 milyonun üzerine çıkacağını hesaplıyoruz. İnşallah bundan sonra da Antalya'mızı dünya şehri kimliğine yakışır hizmet eser ve yatırımlarla buluşturmaya devam edeceğiz.”

 

TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFİYLE ŞEHİRLERİMİZİ KALKINDIRMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye yüzyılı hedefiyle durmadan dinlenmeden ülkemizin geleceğine damga vuracak projelerle şehirlerimizi kalkındırmayı sürdüreceğiz. Bu bakımdan 31 Mart seçimleri bu yolda en kritik kavşaklardan biri olacaktır. Dolayısıyla 31 Mart'ta inanıyorum ki Antalyalı vatandaşlarım, kardeşlerim Antalya'yı da emin ellere teslim edecektir. Antalya'nın büyükşehir başta olmak üzere yerel yönetimlerde en doğru tercihi yaparak Cumhur İttifakı'na güçlü destek vereceğine inanıyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum. Açılış sevincini yaşadığımız havalimanımızın devlet konukevinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu güzel eserin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen bakanlığımızı, yüklenici firmaları, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum.”


Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL