ALANYA’NIN ULAŞIM MASTER PLANI MECLİS ÜYELERİNE TANITILDI

ALANYA’NIN ULAŞIM MASTER PLANI MECLİS ÜYELERİNE TANITILDI

ALANYA’NIN ULAŞIM MASTER PLANI MECLİS ÜYELERİNE TANITILDI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan ve Alanya’nın 50 yıllık ulaşım sorununa neşter vurması planlanan Ulaşım Master Planı’nın taslak halini Alanya Belediye Meclis Üyeleri ile paylaştı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kentin kronikleşen sorunlarına çözüm arayışlarını sürdürüyor. Alanya’yı daha yaşanılabilir ve ulaşılabilir kılmak adına göreve geldiği günden bu yana mücadele eden Başkan Yücel, kentin artan nüfus yoğunluğu sebebiyle oluşan trafik sorununa neşter vuracak çalışmalar üretmeye ve geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda daha önce trafik sorununa karşı Atatürk Caddesi’nde genişletme çalışmaları, Hacet ve Hal Kavşaklarında düzenlemeler, yeni yol çalışmaları, prestij caddeleri hayata geçiren Başkan Yücel, Yıldız Teknik Üniversitesi ile işbirliği içerisinde yeni bir Ulaşım Master Planı üzerinde çalışmalar yapıyor.

TASLAK PROJE MECLİS ÜYELERİNİN BEĞENİSİNE SUNULDU

Yıldız Teknik Üniversitesi’nden alanında uzman isimlerle kenti santim santim haritalandıran, ulaşım ağı üzerinde çalışmalar yaptıran Başkan Yücel, hazırlanan taslak projeyi Alanya Belediyesi Meclis Üyeleri’nin beğenisine sundu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Yüksek Mühendisi ve Ulaşım Uzmanı Edip Demir ve ekibinin hazırlamış olduğu yeni Ulaşım Master Planı meclis üyeleri tarafından beğeni toplarken, öneri ve tenkitler doğrultusunda projenin son halini alacağı belirtildi.

HAFİF RAYLI SİSTEM PROJESİ DE TASLAKTA YER ALIYOR

Kavşak düzenlemeleri, yol genişletme çalışmaları, hafif raylı sistem gibi pek çok çalışmayı barındıran bir projenin uzmanlar tarafından hazırlandığını söyleyen Başkan Yücel, “Şehir içinde trafik yoğunluğunu azaltmayı, hem yakıt ve zaman tasarrufu sağlamayı hem de kaza oranlarını azaltmayı hedefliyoruz. Şehir merkezindeki yoğunluğun ulaşım ağına oluşturduğu yükü yapacağımız düzenlemelerle ortadan kaldıracağız. Hafif raylı sistem çalışmasını da projeye dahil ederek kentimize yeni, modern bir görünüm ve ulaşım ağı kazandıracağız” dedi.

“ALANYA’NIN 50 YILLIK ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

“Bu projenin Alanya’nın 50 yıllık trafik sorununa çare olmasını hedefliyoruz” diyen Başkan Yücel, projenin ortak akıl doğrultusunda hazırlanarak uygulanmaya geçileceğini söyledi. Başkan Yücel, “Daha yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir kent için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
Antalya,Alanya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL