AK PARTİLİ ALİ ÇETİN'DEN BÖCEK'E ULAŞIM ELEŞTİRİSİ

AK PARTİLİ ALİ ÇETİN

AK PARTİLİ ALİ ÇETİN'DEN BÖCEK'E ULAŞIM ELEŞTİRİSİ

Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya İl Başkanı Ali Çetin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Muhittin Böcek’in Ulaşımla ilgili açıklamalarını hayretle izliyor ve de dinliyoruz.
 

Ak Parti Büyükşehir Belediyesi dönemimizde 11 adet battı çıktı ve katlı kavşaklar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından da 35 adet katlı kavşakları tamamlayıp, Antalyalı hemşerilerimizin kullanımına sunduk.

Antalya’mızda Kepez ve Konyaaltı ilçelerimizin sınırını oluşturan, İller bankası Yonca Kavşağından başlayan batı istikametinde devam eden güzergâhta artan trafik yoğunluğundan dolayı, Karayolları ulaşım ağında bulunan Batı Çevre Yolu transit geçişinin sağlanması, kent için önemli olan batısı ile doğusunun bağlanması ve şehir içi ana arterlerde oluşan ve trafiği tıkanma noktasına getiren yoğun trafik yükünün hafifletilmesi amacıyla bu güzergahta yer alan Sanayii, Uncalı ve Duraliler kavşakları, Köprülü kavşak olarak Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından projeleri hazırlanmış ve Genel Müdürlük tarafından da onaylanmıştır.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Avni Tolunay Mahallesi Uncalı Köprülü Kavşağın yapılabilmesi için öncelikle üst ölçekli 1/5.000 lik planlar ve imar düzenleme çalışmaları yapılmalıdır. Ancak dört buçuk yıldır becerisizlikten bu planı yapmayı başaramamışlardır.

Antalya Büyükşehir Belediyesine 2019 yılından buyanaDuraliler mahallesi Köprülü kavşağının Planlanması ve açılabilmesine yönelik olarak Kepez Belediyesi tarafından, tüm İmar Yetkileri devir edilmiş olup, Büyükşehir tarafından imar düzenleme çalışmaları sürekli olarak eksik yapılmakta ve vatandaşlardan itiraz görmektedir.Görev süresi boyunca planlama, ulaşım ve trafik sorunlarına çözüm üretemeyen Büyükşehir, suçlama yaparak, kendi yetersizliklerini gizlemeye çalışmaktadır.
 

Buna rağmen Duraliler Mahallesi ve Yonca Kavşak bölümünü de içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Kepez Belediyesi Meclisinde onaylanmış ve Büyükşehir Belediyesine gönderilmiştir.İmar çalışmaları tamamlandıktan itibaren Duraliler Köprülü Kavşağı Yapımı süreci sağlanacaktır.

Ulaşımdan anlayan herkesin bileceği üzere, aynı yakın güzergâh üzerindeki Sanayii, Uncalı ve Duraliler kavşaklarının birlikte yapılması gerekmektedir. Yapım esnasında oluşturulacak servis yolları, anayolun herbir kavşak yapımında tekrar tekrar kapatılıp trafik yoğunluğunun yaşanması gibi olumsuzluklarla karşılaşmamak için üç kavşak beraber yapılmalıdır.

Sanayii kavşağının ve Duraliler kavşağının köprülü kavşak olarak yapılıp, Uncalı kavşağının hemzemin olarak daha sonraya bırakılması trafik akışı yönünden mümkün değildir. Böyle durumda Uncalı hemzemin kavşağının kapatılması gerekecektir. Dolayısıyla trafik sıkışıklığı devam edecektir. Ayrıca Uncalı ve Duraliler Köprülü kavşak projeleri arasındaki kısa mesafe nedeniyle kavşak kollarının beraber yapılma zorunluluğu vardır. Ayrı ayrı yapılmaları teknik olarak mümkün değildir.Büyükşehir belediyesi bu kuralı dahi bilmemektedir. Bu sebepten 1/5.000 lik planları Büyükşehir belediyesinin acil yapması gerekmektedir.

Durum böyleyken Başkan Muhittin Böcek ekranlara çıkıp ulaşımla ilgili açıklama yapmakta yazılı metinleri bile okumakta zorlanmakta, sözde yaptığı çalışmaları bilmediği için kamuoyuna anlatmakta güçlük çekmektedir. Elinize tutuşturulan kâğıttaki yazılı notlarla ve 
Sloganlarla Antalya kentini yönetemezsiniz.                                                                  

Sayın Başkanın mazeretlere sarılmaması, engelleniyorum dememesi adına         
Faaliyet Raporlarını bile Onayladığımız, tüm borçlanma yetki taleplerine bile evet dediğimiz, Meclisten geçen maddelerin nerdeyse % 90-95’ine evet diyerek destek verdiğimiz, söyleyecek sözü bulunmayan Sn. Başkan Muhittin BÖCEK, buna rağmen maalesef herhangi bir proje ve çalışma üretememiş, ulaşıma bile çözüm bulamamıştır.

Ak Parti Büyükşehir Belediyesi dönemimizde; Kentimize ilk defa Toplu taşıma amaçlı Raylı Sistem kazandırılmıştır. Antalya Raylı Sistem 55,1 km. uzunluğunda ve 68 adet duraktan oluşmaktadır. 1. aşama Fatih- Meydan hattı, 2. aşama Meydan-Havalimanı-Expo hattı ve 3. aşama Varsak-Otogar hatları mevcuttur.3. etabın bütün Projesi, Finansmanı çalışmanın önemli kısmının tamamlanması Ak Parti Belediyeciliğinin eseridir.
3. Etapta bulunan Meltem Viyadüklü kavşağı, ilk onaylı projede battı çıktı şeklinde Projelendirilmiştik. Sn. Başkan Muhittin BÖCEK yapım maliyetini değiştirmeden daha ucuz olan,inşasında kolaya kaçan Viyadüklü kavşak olarak yapmışlardır. Hazır projesi ve ödeneği olan işi bilebaşaramamışlardır. Kavşak Proje değişikliği için ilgili kurumlardan görüşalınmamıştır. Keyfi uygulama yapılmış ve Meltem bölgesinde düz giden deniz manzaralı yolu bozmuş adeta kente ihanet edilmiştir. 

Aradan geçen 4,5 yılda Kentin artan nüfusu da dikkate alınarak yolculuk sayılarında doğru orantılı olarak artış beklenirken, toplu taşımadaki yetersizlikleri nedeniyle yolculuklardaki azalma; uygulanan yanlış politikalar sonucu olarak artık insanların toplu taşıma araçlarını tercih etmediğini ve özel araçlarını kullanma zorunda bırakıldıklarını göstermektedir.Hiçbir ilave önlem ve yatırım yapılmayan şehir trafiğini de içinden çıkılmaz hale getirilmiştir. Sayın Başkan görev süresince, kent içi ulaşımı konusunda hiçbir proje ve çalışma yapmadığı gibi, yönetim becerileri de maalesef yoktur. 

Antalya Raylı Sistem ağını genişletmekten bahsedenler, Toplu Taşıma sistemindeki çalışan otobüs sayısını arttırarak ulaşımı rahatlatmaktan bahsedenler, Toplu ulaşımı da 4,5 yıldır beceremeyenlerdir.

Bizim dönemimizde bu öngördüğümüz projelere maalesef karşı çıkıyorlardı. Bugün, geçmişte4.Etap ve 5.Etaplar olarak ve Antalya Spor Kavşağının yer altına alınarak düzenlenmesi projelerini hazırlamıştık.Bugün kendisiyapmış gibi açıklıyor. Keşke yaptığımız projeleri gerçekleştirse de, biz de Antalyalılar olarak, bu projeler bizim de olsa, sonuçta Antalyalılar için ne güzel oldu diyebilsek.

Planlı, Kurallı, Kimlikli Kent diye çıktığı yolda; hiçbir Plan yok, hiçbir Kural yok, Kimlik te kalmamıştır.

Üzülerek söylüyorum ki; Antalya’da yaşayanların ortada gördüğü maalesef elle tutulur  hiçbir proje yoktur".



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL