Afyonkarahisar’da “En İyi Narkotik Polisi Anne” Eğitimi

Afyonkarahisar’da “En İyi Narkotik Polisi Anne” Eğitimi

Afyonkarahisar’da “En İyi Narkotik Polisi Anne” Eğitimi

Afyonkarahisar Valisi Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Salar Çok Programlı Anadolu Lisesinde  “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında verilen eğitime katıldı.

Annelere yönelik gerçekleştirilen eğitimlerde, narkotik suçlarla mücadelenin önemi, madde bağımlılığı, kullanımı ve etkileri, narkotik madde çeşitleri ve sentetik eczalar, uyuşturucu suçlarında yasal durum, uyuma projesi, madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele merkezleri gibi başlıklarda bilgiler verildi.

Çocukları Korumak Zorlaştı

Gelişen teknoloji ile çocuk ve gençlerin zararlı içeriklere ve kişilere daha kolay ulaştığına ve bunun onları korumayı zorlaştırdığına değinen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Ben de sizler gibi bir anneyim. 3 çocuk annesiyim. Günümüzde çocuk yetiştirmek daha da zorlaştı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet üzerinden ya da telefondan birçok farklı bilgiye, negatif alanlara ve uygun olmayan içeriklere ulaşmak artık daha kolay. Çocuklarımız hiç tanımadıkları insanlar ile dünyanın öbür ucundan ya da Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna iletişim kurabiliyor, bir oyun üzerinden ya da farklı bir alanda irtibatlı olabiliyor. Dolayısıyla çocuklarımızı muhafaza etmek, korumak git gide zorlaştı” dedi.

Çocuklarını En İyi Anlayanlar Anneler

Gençlerin daha çok erken yaşta zehir tacirlerinin ağına düştüğünü dikkat çeken Afyonkarahisar Valisi Sayın Yiğitbaşı, “İçişleri Bakanlığımız koordinesinde İl Jandarma Komutanlığımız ve İl Emniyet Müdürlüğümüz ile şehrimizin her noktasında anne ve babaları işin içerisine katarak pek çok kampanya ve uygulama yapıyoruz. İşte En İyi Narkotik Polisi Anne projesi de onlardan biri. Anneler bir çocuğun ne istediğini anlayabilecek, onları en iyi tanıyan en önemli kişilerden biri. Aslında sadece çocuklarımızı da değil 18-35 yaş arasındaki kitleyi etkileyen bir durum bağımlılık. Ancak daha çok lise çağındaki gençlerimiz torbacıların hedefi oluyor. Arkadaş ortamında ya da onların merak ve ilgilerini dürtükleyerek onları bu tür alışkanlıklara yöneltebiliyor” diye konuştu.

Evlatlarımıza Sahip Çıkalım

Ailelere dikkatli olmaları ve çocuklarını muhafaza etmeleri uyarısında bulunan Afyonkarahisar Valisi Sayın Yiğitbaşı, “Bizler aileler olarak gençlerimizle sohbet halinde iken bu tür bağımlılıkların tehlikelerinden bahsedebilir onların farkındalığını artırabiliriz. Onların eşyalarını da dikkatle kontrol etmeliyiz. Evlatlarımıza sahip çıkalım. Devletimiz, milletimiz için gençlerimiz kıymetli. Gençlerimizi zehir tacirlerinin eline bırakmayalım. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimizce bugüne dek bin 633 anne ve anne adayına bilgilendirme yapıldı. Bizler elimizden geldiğince mücadeleye etmeye gayret ediyoruz. Sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim öğretim sürecine dair görüşen Afyonkarahisar Valisi Sayın Yiğitbaşı, okul hakkında bilgiler aldı.

 


Ankara,İç İşleri Bakanlığı
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL