AFYONKARAHİSAR YİNE TEK YÜREK, TEK BİLEK

AFYONKARAHİSAR YİNE TEK YÜREK, TEK BİLEK

AFYONKARAHİSAR YİNE TEK YÜREK, TEK BİLEK

“TÜRKİYE YÜZYILI’NIN KAHRAMANLARI”

AFYONKARAHİSAR YİNE TEK YÜREK, TEK BİLEK

    FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı hain darbe girişimine karşı milletin yazdığı destanın 7. yıl dönümü kapsamında vatandaşlar Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda buluştu. Ellerinde bayraklarıyla meydana akın eden vatandaşlar, darbe girişimine bir kez daha tepki gösterdi.

       Türkiye'nin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminden büyük bir destanla kurtuluşunun 7. yıl dönümü kapsamında Zafer Meydanı'nda anma programı düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Zafer Meydanı darbe girişiminin 7. yıl dönümünde al bayraklarla donatıldı. Afyonkarahisar, anma programında bir araya geldi. Şehrimiz, yeniden dirilişin sembolü 15 Temmuz'da bir kez daha tüm dünyaya Türkiye Geçilmez mesajı vererek Türkiye Yüzyılı’nın kahramanları unutulmadı.   

         Darbe girişiminde büyük kahramanlık örneği gösteren 252 şehidimizin rahmetle anıldığı 15 Temmuz gecesi çeşitli programlar düzenlendi. Zafer Meydanı'nda saat 20:00'de Mehter Takımının Gösterileriyle başlayan gece Kur'an- Kerim Tilavetinin okunmasıyla devam etti.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gecede 15 Temmuz ile ilgili müzik, video, belgesel gösterileri yayınlandı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşması da sinevizyon aracılığı ile aktarıldı.

         Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; vatanına, milletine, demokrasiye sahip çıkan tüm hemşehrilerimizi canı gönülden tebrik etti. 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişiminin yaşandığı ilk dakikaları Afyonkarahisarlılarla paylaşan Başkanımız Mehmet Zeybek haberi alır almaz önce AK Parti il binası önüne daha sonra da Zafer Müzesi'nin bulunduğu alana geçtiklerini anlattı.

         Tüm şehitlerimiz ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Cenab-ı Hak ülkemize, bir daha böyle günleri yaşatmasın. Bir âlim şöyle diyor “Müslümanlar cahil kaldıkça İslamiyet’ten, Hristiyanlar da ilim sahibi oldukça Hristiyanlıktan uzaklaşır” Maalesef dini Allah’ın istediği gibi değil de birilerinin istediği gibi öğrenmeye kalkılınca neticesi bu oluyor. “Bir dakikalık tefekkür 70 yıllık nafile ibadetten üstündür” buyrulan bir dini mensuplarıyız. 30 küsur yıldır bu ülkenin kılcal damarlarına kadar sinmiş, insanların aldıkları emir ile maaşını bu ülkenin insanlarının vergilerinden aldığı, ekmeğini yediği suyunu içtiği havasını teneffüs ettiği bu ülkeye silah çevirecek mankurtlaştırılmış insanlar yetiştirildi.

       Allah’a şükrediyoruz ki; Necip Fazıl’ın da söylediği gibi “ Öz yurdunda garipsin, öz yurdundan parya” Bu Aziz Millet parya olmadığını, öz yurduna 15 Temmuzda sahip çıkarak bir kez daha gösterdi. Tarihimize baktığımızda her 10-20 yılda bir mutlaka bir ihtilal yaşanmış. Elhamdülillah Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla bu darbelerin tarihe gömüldüğüne inanıyoruz. 15 Temmuz günü Afyon’da genci ile yaşlısı ile meydanlardaydık. Bastonuna sarılarak gelen insanlarımızı gördük. İnsanlarımızda bu ruh, bu şuur olduğu sürece, başında da güvenilir bir lider olduğu sürece sırtı yere gelmez. Cenab- ı Allah bu millete bu ülkeye bir daha böyle günler yaşatmasın. Fırsat kollayan insanlara da fırsat vermesin.”

DARBELERİ SUSTURAN SELALAR CAMİLERDEN OKUNDU

          15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında millete birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan sala sesi, Türkiye genelindeki tüm camilerden aynı anda yeniden yükseldi. Kanlı darbe girişiminin yıldönümünde darbeleri susturan salâlar, şehrimizdeki tüm camilerden de aynı anda okundu, dualar edildi.

 


Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL