“Afetlere hazırlığın en önemli başlıklarından biri de eğitimdir”

“Afetlere hazırlığın en önemli başlıklarından biri de eğitimdir”

“Afetlere hazırlığın en önemli başlıklarından biri de eğitimdir”

Başkan Ekrem Yüce, 5 gün süren 'Doğada Arama Kurtarma ve Uygulama Teknikleri’ eğitimine katılarak zorlu eğitimleri ve tatbikatları başarıyla tamamlayan arama kurtarma ekibiyle bir araya geldi. Yüce, “Afetlere karşı hazırlıklı olmamız lazım. Bu hazırlık halinde olmamızın temelinde eğitim geliyor. Başarıyla tamamladığınız eğitimlerden ötürü sizleri kutluyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Afet İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki Arama Kurtarma Ekibinde görev alan personellerle bir araya geldi. Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmada Başkan Yüce, 13-17 Kasım tarihlerinde düzenlenen 'Doğada Arama Kurtarma ve Uygulama Teknikleri’ eğitimini başarıyla tamamlayan personellere katılım belgelerini takdim ederek, tebrik etti. 5 gün süren eğitimler boyunca arama kurtarma ekibi zorlu eğitimler ve tatbikatları başarıyla tamamladı.

Afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız
Arama Kurtarma Ekibine gönüllü olarak katılan personelleri tebrik eden Başkan Ekrem Yüce, “Her geçen gün dünyada iklimler değişiyor, dünyanın anatomisi değişiyor. Buna da bağlı olarak doğal afetler meydana geliyor. Bu afetlere karşı hazırlıklı olmamız lazım. Bu hazırlık halinde olmamızın temelinde eğitim geliyor. Sizler buradaki eğitimlere dahil oldunuz. Çeşitli görevlerde olmanıza rağmen tamamen insani olarak gönüllülükle bu eğitimlere katıldınız. Bu iş biraz gönüllülük esasıyla çok daha verimli olabilecek bir yapıdır. Yapmış olduğunuz gönül esasına dayalı bu hizmetten dolayı her birinizi tebrik ediyor, başarıyla tamamladığınız eğitimlerden ötürü sizleri kutluyorum” dedi.

Afet Yönetimi ve Eğitim Merkezi tamamlanıyor
Başkan Yüce ayrıca Sakarya’da acil durumlara müdahale yeteneğini geliştirileceğine dikkat çekti. Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin dört bir yanında kaza, afet, felaket durumlarında hayatların kurtarılması için müdahale edebilecek bilgili, deneyimli ve eğitimli insan yetiştirilmesi adına projeler hayata geçiriyoruz. Bunlardan biri yakın zaman önce inşa çalışmalarına başladığımız Güneşler’de ki Afet Yönetimi ve Eğitim Merkezi ile itfaiye binası projemizi hızla tamamlıyoruz. İnşallah projemizi kısa sürede bitirerek afet altyapımızı güçlendireceğiz. Sakarya’da afet bilincini en üst seviyeye çıkaracak eğitim tesisinde kritik tatbikatlar ve eğitimler sunacağız. Dumanlı kaçış simülasyonları, sanal gerçeklik bölümleri, fay kırılım modüllerinin de yer aldığı eğitim tesisimizde afet öncesi ve sonrası tüm eğitimler uygulamalı olarak sunacağız” ifadelerini kullandı.

 


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL