ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ, ‘ŞAMPİYON MELEKLER’İN GAZİMAĞUSA KABRİSTANLIĞI'NDAKİ MEZARLARINI ZİYARET ETTİ

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ, ‘ŞAMPİYON MELEKLER’İN GAZİMAĞUSA KABRİSTANLIĞI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ, ‘ŞAMPİYON MELEKLER’İN GAZİMAĞUSA KABRİSTANLIĞI'NDAKİ MEZARLARINI ZİYARET ETTİ

BAKAN TUNÇ: YARGI SÜRECİNİN TARAFSIZ VE BAĞIMSIZ BİR ŞEKİLDE DEVAM ETMESİ NOKTASINDA HASSASIZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kahramanmaraş merkezli depremlerde, voleybol turnuvası için geldikleri Adıyaman'da yıkılan otelin enkazında kalarak hayatını kaybeden KKTC'li öğrencilerin Gazimağusa Kabristanlığı'ndaki mezarlarını ziyaret etti.

‘Şampiyon Melekler’in aileleriyle de bir araya gelen Bakan Tunç, 6 Şubat'ta çok büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldıklarını, 11 ilde yüz binlerce binanın çöktüğünü ve 50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti.

Yargımıza güveniyoruz diyen Adalet Bakanı Tunç, ‘Dosyada 5'i tutuklu 9 sanık var. 3 Ocak'ta duruşması gerçekleşecek. Burada biz özellikle adaletin ortaya çıkması, yargı sürecinin tarafsız ve bağımsız bir şekilde devam etmesi noktasında hassasız. Orada kim kusurluysa, kim o binanın yapımında suçluysa bunu ortaya çıkaracak’ ifadelerini kullandı.

ÜZÜNTÜSÜNÜ HALA DERİN BİRŞEKİLDE HİSSEDİYORUZ

6 Şubat’ta meydana gelen depremde yaşamını yitirenler arasında Adıyaman'da yıkılan İsias Otel'in enkazında kalan Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımındaki öğrenci, öğretmen ve velilerin de bulunduğunu hatırlatan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bu 50 bin canımızın içerisinde tabii Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen meleklerimiz de bizi gerçekten çok derinden yaraladı. Hepsine üzüldük ama şampiyona için ülkemizi ziyaret eden bu yavrularımızın otelin yıkılması neticesinde vefat etmeleri, gerçekten bizleri derinden sarstı. Üzüntüsünü hala derin bir şekilde hissediyoruz" diye konuştu.

YARGIMIZA GÜVENİYORUZ

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyen Adalet Bakanı Tunç, adli sürecin devam ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"İsias, Adıyaman merkezde bulunan bir otel. Deprem şartlarına göre yapılmış ama sonrasında birtakım imara aykırı ilaveler gerçekleştirilmiş. Bunlar soruşturma neticesinde ortaya çıktı. İstanbul Teknik Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesinden iki bilirkişi raporu alındı. Dosyada 5'i tutuklu 9 sanık var. 3 Ocak'ta duruşması gerçekleşecek. Burada biz özellikle adaletin ortaya çıkması, yargı sürecinin tarafsız ve bağımsız bir şekilde devam etmesi noktasında hassasız. Orada kim kusurluysa, kim o binanın yapımında suçluysa bunu ortaya çıkaracak olan elbette ki yargımız, yargımıza da güveniyoruz."

SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Soruşturma ve dava sürecini yakından takip ettiklerini bildiren Bakan Tunç, "Bizzat ben Adalet Bakanı olarak ailelerimize şunu söyleyebilirim. Bu konuda sizin hassasiyetiniz, bizim hassasiyetimiz. Bu noktada sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Kıbrıs Türk toplumuna, Türk halkına başsağlığı dileyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yavrularımız bizim de yavrularımız. Biz bir milletiz, tek milletiz. 50 bin vatandaşımız hayatını kaybetti. Her biri bizim bir canımız. Birbirinden ayırt etmemiz mümkün değil ama tabii bu yavrularımızın böyle takım halinde hayatlarını kaybetmeleri bizi çok derinden sarstı. Aileleri çok üzüldü, biz de gerçekten çok üzüldük. Hala acısı yüreğimizde. Dolayısıyla yargılama sürecinde bir eksiklik, bir aksama olmaması noktasındaki hassasiyetimizi de sürdürüyoruz."

Bakan Tunç, duruşmaları takip etmek isteyen ailelere, bunun en doğal hakları olduğunu söyleyerek, "Evlatlarınızın davasını izlemek, takip etmek en tabii bir hak. 3 Ocak'a kadar zamanımız var. Biz başsavcımızla da görüşelim. O konuda ne yapılabilir değerlendirelim" ifadelerini kullandı.


Ankara,Adalet Bakanlığı
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL