ADALET BAKANI BOZDAĞ, HABERGLOBAL CANLI YAYININA KATILDI

ADALET BAKANI BOZDAĞ, HABERGLOBAL CANLI YAYININA KATILDI

ADALET BAKANI BOZDAĞ, HABERGLOBAL CANLI YAYININA KATILDI

BOZDAĞ: SEÇİMDE HİLE HURDA YAPILMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Türkiye'de seçim sistemi ve seçim kanunu nedeniyle uygulama bakımından seçimde hile hurda yapılması fiili bir imkansızlıkla karşı karşıyadır. Bunun aksini iddia edenler ya bizim seçimimizin nasıl yapıldığını bilmiyordur, kanunlarımızı bilmiyordur, seçim sürecine dair kulaktan dolma bilgileri vardır ya da biliyordur bile bile bunu söylüyordur” dedi.

Şanlıurfa’da Haleplibahçe Mozaik Müzesi’nden Haber Global televizyonunun canlı yayın konuğu olan Bakan Bozdağ, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Seçim güvenliğinin bulunmadığı iddialarına yanıt veren Bakan Bozdağ, “Seçimde hile olacak diye konuşmalar başladıysa, her seçim için tecrübeyle söylüyorum bu konuşmaları yapanlar seçimi kaybedeceklerine dair sinyalleri almış demektir, neden çünkü seçimi kaybediyoruz, hiç olmazsa suçlayacak biri lazım, bir bahaneye ihtiyaç var.” diye konuştu.

Bakan Bozdağ’ın konuşmasından bazı bölümler şu şekilde:

CUMHURBAŞKANIMIZIN SAĞLIĞI DA SIHHATİ DE GAYET YERİNDEDİR

Sayın Cumhurbaşkanımızla bugün biz de görüştük. Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlığı yerinde Allah’a şükür. Rabbim Şafi ismiyle şifa versin inşallah. Onu aziz milletimize ve hepimize bağışlasın. Gayet iyi şu an sağlık durumu. Hem Sağlık Bakanımızın verdiği bilgiler, hem bizim aldığımız bilgiler Sayın Cumhurbaşkanımızın sıhhatini gayet yerinde olduğudur. Ben de bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşme imkanım oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız çalışmaları takip ediyor. Kim ne yapıyor? Ne ediyor? Bugün muhtarlarla beraber bir toplantımız vardı. Kanaat önderleri ve sivil toplum örgütleriyle. Toplantı sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız aradı. Ondan sonra tabii biz sevindik, heyecanlandık. Kendisiyle Şanlıurfa'yı konuştuk. Urfa'da olanları konuştuk. Ve Türkiye'yi konuştuk. Bu arada da Sayın Cumhurbaşkanımızdan istirhamımız oldu. O heyeti hitap etmesi konusunda. Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca oradan da telefon vasıtasıyla  oradaki muhtarlarımıza ihtiyaç şey kanaat önderlerimize, sivil toplum örgütü liderlerimize hitap etti. Sayın Cumhurbaşkanımız, işinin başında seçim sürecini yönetiyor ve çalışmalara uzaktan da olsa şu anda katılıyor. İnşallah en kısa sürede de arazide de aynı şekilde çalışmalarına devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın sağlığı da sıhhatli de gayet yerindedir. Allah onun muhafızı ve yardımcısı olsun. Ben Rabbimin Cumhurbaşkanımızı hep koruduğuna ve ona yardım ettiğine inanan birisiyim. İnşallah bu seçimde onun yardımıyla yine muzaffer olacaktır.

DEPREM BÖLGESİNDE DE SORUNSUZ OY KULLANILACAK

Deprem bölgesinde seçimlerin sağlıklı yapılması için herhangi bir eksiklik söz konusu değildir. Bütün ihtiyaçlar giderilmiş. Yüksek Seçim Kurulumuzun talep ettiği ne varsa tamamı ihtiyaçlar bakımından hükümetimiz tarafından karşılanmıştır. Oy kullanma yerleri dahil herhangi bir sorun söz konusu değildir. Seçmen listelerinin kesinleşmesi ve diğer kayıtlar diğer seçim sürecine ilişkin organizasyonların tamamı bugüne kadar eksiksiz işlemiştir, işletilmektedir. O yüzden seçim sürecinde herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Deprem bölgelerimizde diğer bölgelerimizde nasıl oy kullanılıyorsa aynı usulde oy kullanılacaktır. Orada hiçbir sorun olmadığını ve olmayacağını buradan bir kez daha ifade etmek isterim. Zaten Yüksek Seçim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Yener beyefendi de bu konularda herhangi bir sorun olmadığını defaten kamuoyuyla paylaştı.

TÜRKİYE SEÇİM GÜVENLİĞİ AÇISINDAN DÜNYANIN EN SAYGIN ÜLKELERİNDEN BİRİDİR

Seçim güvenliğine gelince Türkiye'nin en iyi yaptığı işlerin başında seçim gelir. Türkiye seçim güvenliği açısından dünyanın en saygın ülkelerinden biridir. Bizim bugüne kadar yaptığımız seçimlere gölge düşüren hiçbir olay söz konusu değildir, afaki üç beş laf söylenmiş ama altı dolu olmadığı için de arkası getirilmemiştir. Çünkü biz de seçimleri YSK yapmaz, partiler yapar. YSK seçimi sadece organize eder ve denetler itiraz, şikayet, usulsüzlük iddialarını seçim kurulları kesin olarak karara bağlanır. Yargı denetimi altında yürür, seçim kurulu başkanları da hepsi hakimdir, kıdemle hakimlerden oluşur. Dolayısıyla seçim kurulu hangi okulda seçim yapılacak onu belirler, seçmen listeleriniz belirler, oy pusulalarını belirler. Sandık kurullarını belirler. Sonra sandık kurulu seçimi yapar. Bir her partinin o ilçede, o sandık çevresinde, son seçimde, en çok oyu almış 5 partinin temsilcisi olur, 2 de kamu görevlisi olur her sandık 7 kişiden oluşur ve bunlar oy pusulasını beraber verirler.

BİR SANDIKTA BİLE HİLE HURDA YAPILAMAZ

Seçmenin nüfus cüzdanını beraber kontrol ederler. Zarfı beraber verirler, mührü aynı şekilde verirler. Oyların sandığa atılmasını birlikte takip ederler. Sandığı birlikte açarlar. Oyların tasnifini birlikte yaparlar, tutanağa birlikte geçirilir ve yaptıkları bütün bu işleri de tutanağa geçirirler, birleştirme tutanağı da öyle olur. Herkese de bir tutanak verir. Her partinin temsilcisine o sandıkla ilgili ayrıca sandık kurulu üyeleri dışında müşahitler var. Onlar da dışarıdan sandığı gözetlerler. O nedenle Türkiye herhangi bir sandıkta hile hurda yapılması, CHP, İYİ Parti, AK Parti, MHP orada en çok oy almış diğer beşinci parti kimse bunların hepsinin ittifak etmesi lazım ki bir de memurların ittifak etmesi lazım. Ben sorarım CHP'liyle, AK Partili, İYİ Parti'yle, MHP'li bir sandıkta ittifak edebilir mi hile yapmak konusunda? Yani şu anda yaklaşık bir milyondan fazla sandık kurulu üyesi var.

Hepsi Türkiye'nin ayrı illerinde, ayrı mahallelerinde, ayrı köylerinde bu fiilen imkansız yani Türkiye'de seçim sistemi ve seçim kanunu nedeniyle uygulama bakımından seçimde hile hurda yapılması fiili bir imkansızlıkla karşı karşıyadır. Bunun aksini iddia edenler ya bizim seçimimizin nasıl yapıldığını bilmiyordur, kanunlarımızı bilmiyordur, seçim sürecine dair kulaktan dolma bilgileri vardır ya da biliyordur bile bile bunu söylüyordur, bir kısmı bilmeden bunları söylüyor. Bir kısmı bile bile yanlışı yayanlara inanarak onların doğru söylediğine inanarak bunları yapıyor. Ama şunu ifade etmeme izin verin, seçimde hile olacak diye konuşmalar başladıysa her seçim için tecrübeyle söylüyorum bu konuşmaları yapanlar seçimi kaybedeceklerine dair sinyalleri almış demektir, neden çünkü seçimi kaybediyoruz, hiç olmazsa suçlayacak biri lazım, bir bahaneye ihtiyaç var. İşte seçim kurulunu,  Yüksek Seçim Kurulunu ve seçim, hile konularını gündeme getirerek oradan bir seçim yenilgisinin kendince bahanesini üretme çabasıdır bu.

ŞANLIURFA, SADECE TÜRKİYE'DE DEĞİL, DÜNYADA DA PARMAKLA GÖSTERİLİYOR

Şanlıurfa gerçekten tarihin, kültürün, medeniyetin coğrafi güzelliklerin ve inancın hazinelerinden büyük derecede nasibini almış büyük bir medeniyet kenti, kadim bir kent. Şu anda bulunduğunuz yer Halepli Bahçe Mozaik Müzesi de Türkiye'de az sayıda olan mozaik müzelerinde biri olduğu gibi dünya çapında saygınlığı, bilinirliği olan mozaik müzelerinden biri. Göbeklitepe ha keza öyle. Diğer alanlarıyla beraber baktığınızda gerçekten Urfa manevi zenginlikleriyle, tarihi zenginlikleriyle, medeniyet birikimiyle, coğrafi güzellikleriyle, tarımsal ürünler bakımından zenginlikleriyle bir de çok iyi biliniyor ama çok konuşulmuyor, mutfak zenginliğiyle, gastronomi bakımından sadece Türkiye'de değil, dünyada da parmakla gösterilen şehirlerden biri Şanlıurfa. Bu açıdan turizmin çekim noktalarından birtanesi. İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde Şanlıurfa'nın bu tarihi, kültürel, manevi zenginliklerini harmanlayıp bunları milletimizin ve dünyamızın bilgisine hizmetine iyi bir şekilde sunduğunuz takdirde hem Şanlıurfa ekonomisi, hem Türk ekonomisi bundan büyük istifade edecektir. Ben buna yürekten inanıyorum. Yeni dönemde ana hedeflerimizden biri Şanlıurfa'nın bu zenginliklerini hem Urfalıların, hem milletimizin, hem de dünyamızın daha etkin bir şekilde hizmetine sunmak olacaktır.

BU SEVGİYE, SAYGIYA NASIL LAYIK OLURUZ DİYE DAHA ÇOK ÇALIŞIYORUM

Şanlıurfa'da bulunmak, Şanlıurfalılara hizmetkarlık etmek benim şahsım için gerçekten büyük bir onurdur. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensibiyle Şanlıurfa'dan aday oldum. Şanlıurfa Hazreti İbrahim'in, Hazreti Eyüp’ün daha nice Peygamberin Allah dostunun, filozofun, şairin, edebiyatçının, sanatkarın nice iyilerin yaşadığı, insanlığa ve dünyaya yön verdiği bir diyar, ayak bastığı nefes aldığı bir yer. Böyle bir yerde onların gezdiği yerlerde gezmek, nefes aldığı yerde nefes almak ve bu diyarın insanlarına hizmet etmek, onların hizmetkarı olmak, şahsım adına, ailem adına büyük bir onurdur. İnşallah Şanlıurfalı kardeşlerimiz, önümüzdeki dönemde hizmetkarlığımızdan memnun olurlar. Onların evlatları gibi ben hep söylüyorum, burada da ifade etmek isterim: Kabul edenin abisi, kardeşi, amcası, dayısı kabul edenin, amcaoğlu, dayıoğlu, halaoğlu ama Şanlıurfalılardan biri evlatlarından biri gibi inşallah Şanlıurfa için akıl teri ve alın teri dökeceğiz. Şanlıurfalılar gerçekten bizi bağrına bastılar. Yani onların sevgisi, saygısı ve bize olan Cumhurbaşkanımıza olan teveccühü bizim sorumluluğumuzu daha da arttırdı. Emin olun bu sevgiye, saygıya nasıl layık oluruz diye şimdiden düşünüyorum. Yüküm çok arttı. O yüzden de daha çok çalışarak daha çok üreterek, daha çok ter dökerek inşallah Şanlıurfalı hemşerilerimize borcumuzu seçimden sonra da şimdi de başladık. Seçimden sonra da ödemeye devam edeceğiz.


Ankara,Adalet Bakanlığı
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL