64 Kilometrelik Sahilde Jandarmadan Dronlu Devriye

64 Kilometrelik Sahilde Jandarmadan Dronlu Devriye

64 Kilometrelik Sahilde Jandarmadan Dronlu Devriye

Antalya sahillerinde dalgaların, mültecilere ait olduğu değerlendirilen 7 cesedi 6 gündür kıyıya getirmesinin ardından Jandarma ekipleri Manavgat sahillerinde dron destekli devriye görevine başladı.

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Titreyengöl sahillerinde yaya olarak devriye görevi yaparken, dron ile sahilleri ve denizi gözetlemeye başladı. Jandarma ekipleri, 64 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinde aralıksız devriye görevi ifa ederek kontrol altında tutuyor.

Geçtiğimiz çarşamba gününden itibaren Alanya, Manavgat, Aksu ve Serik ilçelerinin sahillerinde bulunan ceset sayısı 8 oldu. Serik’te bulunan kadın cesedinin 18 gündür kayıp olarak aranan 18 yaşındaki Merve Şevval Elmas’a ait olduğu belirlendi ve cenaze babaya teslim edildi.

Antalya Valiliğinden olayla ilgili yapılan açıklamada, cansız bedene ait ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin Suriye olduğunun tespit edildiği belirtilerek, Lübnan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından 11 Aralık 2023 tarihinde Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs’a doğru hareket ettiği, saatler sonra tekneyle bağlantının kesildiği ve müteakiben teknenin kaybolduğunun bildirildiğine dikkat çekildi. Açıklamada meteorolojik kayıtlar incelendiğinde hâkim rüzgârın güney ve dalganın güneydoğu yönünden geldiğine dikkat çekilerek, muhtemel teknenin batması sonucunda bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgâr ve dalga sebebiyle Antalya kıyı hatlarına sürüklenebileceği ihtimali değerlendirildiği bilgisi paylaşılmıştı.
 

Ankara,İç İşleri Bakanlığı
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL