11. ULUSLARARASI MÜZİK VE DANS KONGRESİ BAŞLADI

11. ULUSLARARASI MÜZİK VE DANS KONGRESİ BAŞLADI

11. ULUSLARARASI MÜZİK VE DANS KONGRESİ BAŞLADI

11. Uluslararası Müzik ve Dans Kongresi, Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, ulusal-uluslararası sanatçı, akademisyen ve davetlilerin katılımıyla başladı.

26-30 Ağustos tarihleri arasında Kütahya Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ve sunum, workshop, sergi, masterclass ve performansların sergileneceği 11. Uluslararası Müzik ve Dans Kongresi, Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, ulusal-uluslararası sanatçı, akademisyen ve davetlilerin katılımıyla Kütahya Belediyesi Konferans Salonu’nda başladı. 11. Uluslararası Müzik ve Dans Kongresi Koordinatörü Prof. Dr. Kürşad Gülbeyaz, kongrenin açılış konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’da bu kongrenin yapılmasına karar verdiklerini belirterek kongreye katılan ulusal ve uluslararası tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Kongrede bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “2021 yılında, pandemi süreci sonrası UCLG Dünya Aracı Şehirler Forumu’na bu salonda ev sahipliği yapmıştık. O günden sonra yılda birkaç defa uluslararası etkinliklerimiz devam ediyor. Çünkü bu şehre bu yakışıyor. Bu şehir, UNESCO’nun Türkiye’de ilk kez zanaat ve halk sanatları alanında yaratıcı şehir olarak ilan ettiği tescillenmiş kültür ve sanat şehri. Bu kongrenin çok yararlı olacağını ve şehrimize çok şey katacağından eminim. Özellikle sahne performansları ve açık alandaki etkinlikler, vatandaşlarımızın da desteğiyle daha da renkli hale gelecektir. Sizleri burada ağırlamaktan, ev sahipliği yapmaktan ziyadesiyle mutluyuz. Bir kez daha Kütahya’mıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Kütahya’mız gerçekten kültürel etkinlikler alanında da güzel işler sergiliyor, bu da o güzel işlerden biri. Verimli bir kongre geçirmenizi diliyorum. Bugün Afyon’dan başlayan kurtuluş mücadelesi 30 Ağustos’ta Kütahya’da sonlanıyor ve o zafer, bugün burada bu salonda siz değerli sanatçılarımızın olmasına vesile olan cumhuriyetin kurulmasına sebep oluyor. Cumhuriyet olmasaydı bugün hiçbirimiz buralarda değildik. Çünkü cumhuriyetin nimetleri, vatandaşlarımızın ulusal veya uluslararası hangi arenada olursa olsun onun iç dünyasının ve aldığı eğitimin gereği her türlü faaliyeti yapmasını sağlamasıdır. Aksi takdirde ben çiftçi bir adamın oğlu olarak ne burada belediye başkanı olabilirdim, ne üç dalda profesör ünvanı alabilirdim, ne de Kütahya gibi bir ilde üç dönem milletvekili seçilebilirdim. Tek bir sebebi var: Cumhuriyet. Cumhuriyet olmasaydı biz teba olmaya devam ederdik, birilerinin kapısında kul olmaya devam ederdik. O nedenle atalarımızın yüz yıl önce canlarını vererek, kanlarını dökerek yaptığı mücadelenin ne kadar anlamlı olduğunu yaklaşan 30 Ağustos vesilesiyle sizlerle paylaşmak isterim. Türkiye ve tüm dünyada yaşayan insanlarımız ellerindeki imkanların çok daha iyisine layıklar. Ben tekrar katılımlarının için teşekkür ediyor, kongrenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL